Nefiks
Sobota, 19 Avgust 2017

Nefiks nagrada - nagrada, ki šteje: tudi za prodajna mesta!

Prodajna mesta ste tista, zaradi katerih se Nefiks širi po vsej Sloveniji! 

Ker bi se vam radi zahvalili , vas vabimo na zaključek naše vseslovenske akcije – podelitev Nefiks nagrade! 

Dogodek bo 7. junija ob 17h v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani.

Nagrade - priznanja bomo podelili mladim, ki vpisujejo v Nefiks in se bodo prijavili na nagrado, ter organizacijam, ki to počnejo. Prodajnim mestom bomo podelili plakete. Na dogodku bodo prisotni tudi predstavniki Mestne občine Ljubljana, Urada za mladino in predstavniki slovenskih podjetij, ki prepoznavajo in upoštevajo Nefiks. 

Do nagrade je še nekaj tednov – spodbujajte svoje člane, uporabnike in kupce Nefiksa, da se prijavijo na Nefiks nagrado, vpisujte svoje aktivnosti v Nefiks in tako tudi vi prispevajte k prepoznavnosti neformalnega učenja in mladinskega dela!

Želimo vam lep maj  - se vidimo 7. junija na Nefiks nagradi!

Nefiks vam lahko pomaga tudi na poti podjetništva!

Danes je Anamarija Mežan pripravila namig, kako lahko sami poskrbite za svojo zaposljivost in ne čakate, da nekdo potrka na vaša vrata ter vam ponudi službo. Ja, vemo, da je vaša prva misel Nefiks, tudi naša je. Vendar mi mislimo še nekaj, kar je v sodelovanju z Nefiksom še boljše. 

Beri dalje

"S prostovoljstvom postajam boljši človek"

36Za vas je v teh poletnih dneh Staša Barbič pripravila intervju z Benjaminom Tomažičem, letošnjim Naj prostovoljcem. Zaupal nam je, kje vse je aktiven kot prostovoljec, kako ga je prostovoljstvo spremenilo, svoje načrte za poletne dni in še mnoge druge stvari. Staša ga je povprašala tudi o tem, kaj vse ima že zapisano v Nefiksu - Benjamin pa je prepričan, da mu bo neformalno pridobljeno znanje pomagalo pri profesorskem poklicu.

Beri dalje

Nov e-Nefi!

Z Nefiksom do ...

... šefov, mentorjev, predavateljev ... Z Nefiksom povsod - še do službe ;)

Konec meseca se s Podjetnim petkom odpravljamo na podjetje Microsoft, tokratni Podjetni petek pa bo ne-navaden - podjetje Microsoft se bo namreč na poglobilo v življenjepise in če bodo med udeleženci našli primerne sodelavce za trenutno odprti delovni mesti, jih tam morda celo čaka služba!

Udeležba na Podjetnih petkih, Zaposlitvenih torkih in predvsem redno beleženje v Nefiks se torej splača. Ste ta mesec že vpisali? Če ne, je že danes čas za to ;)

Za vse predloge in informacije je vedno na voljo mail tadeja(a)talentirana.si ;)

Tadeja
Želiš postati socialni podjetnik?
Ekipa Socialnih inovatorjev prihodnosti je za portal talentiran.si napisala članek o tem, katere kompetence, znanje in socialne veščine potrebujejo ljudje, ki si želijo postati socialni podjetniki. Branje za podjetne ;)
Ne pustite, da si drugi lastijo vaše zasluge - vpišite jih v Nefiks ;)
Z beleženjem delovnih izkušenj do prve zaposlitve!
Anka Tolar je bodoča andragoginja, Nefiks tutorka, ki se že danes zaveda, kako pomembne so delovne izkušnje. Udeležila se je našega dogodka z Beleženjem delovnih izkušenj do prve zaposlitve in se o tem razpisala na Talentiranem blogu - preberite, kako smo se imeli.

Ali ste vedeli ...

Da e-Nefiks omogoča tudi priporočilo delodajalca? Tvoji delodajalci ti lahko priporočilo, ki ga pri iskanju službe s pridom uporabiš, vpišejo kar v e-Nefiks!
Pomladni marec - idealen čas za vpis v Nefiks!
ŠOS podpira NEFIKS in E-Nefi!


Tutorka Anamarja Mežan s Sabino Carli iz Kluba idrijskih študentov in dobitnico srebrnega Nefiks priznanja Jasno Razpotnik - o Nefiksu!
Sabina Carli, Klub idrijskih študentov, organizacija, ki vpisuje v Nefiks:

"... Klub idrijskih študentov je pravzaprav N-N. Skrivnostna kratica, ki ne pomeni nič drugega kot Nefiks-novinec, z vpisovanjem smo namreč začeli v lanskem letu. Razlog, da smo se odzvali na ponudbo, tiči v naši želji, da bi svojim članom poleg projektov kulturnega in zabavnega značaja ponudili tudi možnost za širitev obzorij ... "

Več preberite v članku na www.talentiran.si!

 

Z beleženjem do prve zaposlitve
-
Zavod Nefiks s partnerji mlade povabil na kavo s kadroviki!
Jasna Razpotnik, dobitnica srebrnega Nefiks priznanja:
"V Nefiks že nekaj let skrbno beležim vsa znanja, ki jih pridobivam s prostovoljnim delom, izobraževanji, izmenjavami v tujini in podobno. Menim, da je Nefiks priročen, saj vanj beležim vse aktivnosti, ki jih počnem, in kar mi lahko v prihodnosti koristi pri iskanju zaposlitve. V tej mali knjižici niso zbrani le vpisi o udeležbi oziroma udejstvovanju, ampak vsi spomini in izkušnje, katere sem tekom zadnjih let pridobila. Nefiks priporočam vsem mladim, saj je dober motivator pri osebnem napredovanju in aktivni drži posameznika."

 
 

Slovenijaaaaaa, gre na faks!!!!

Če bi obstajal faks za države, bi bila naša letos najbrž brucka.  Recimo, da bi bila takšna povprečna prijetna blond deklica s pegicami, ki bi si na faksu najbrž izbrala kaj družnboslovnega. Morda bi izbrala celo kaj s seznama tehnike, pedagoških ved ali zdravstva – kot je to v zadnjem času pri nas moderno.  Tisti bolj »moderni raziskovalci« družbe bi jo uvrstli v generacijo y ali z in ji pripisali vse mogoče individualistične težnje ob vstopu na trg dela. Strogi profesorji bi jo posedli v prenatrpane predavalnice fakultete, jo opomnili, da mora kritično razmišljati, ob enem pa ji prijazno namignili, katere dele (njihove) knjige je potrebno na kolokviju znati na pamet.  Opremljena z vsemi mogočimi informacijami o izpitih, urnikih, knjižnjicah, fotokopiranju, bonih, mesečnih vozovnicah bi se ob koncu dneva, utrujeno sesedla pod težo odločitve,  na kateri bruc party naj se odpravi ...

Prijetni, pridni blond deklici bi se najbrž posvetilo, da je kar naenkrat sama odgovorna zase! Prvič in resno! Morda tega še ne bi dojela v celoti in bi tovrstne misli pregnala s slušalkami v ušesih ob Lady Gaga ali kakšnem pomirjujoče hudem metal komadu – ampak, recimo, da je naša Slovenija pametna punca in bi se resno vprašala: »Helooow, pa kako naj se odločim??? Za izbirne predmete, za dodatne aktivnosti, za žur, za lajf?!«

Ljudje, z precejšnjim občutkom za dramo (in morda malo manjšim občutkom za verodostojnost predstavljenih statistik) so na youtube že pred časom obesili zanimive spodbude za razmišljanje: http://www.youtube.com/watch?v=ECDZbrzkTxk – in bruci, znašli ste se pred veliki izzivi! Receptov ni (več)! Zato vas resno in lepo prosim! Razmišljajte! Zase in za Slovenijo!

Več prispevkov