fbpx Nefiks
Četrtek, 26 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

S pomočjo Urada za komuniciranje bomo na Nefiksu že tretje leto izvajali projekt »50 odtenkov sive ekonomije«. Namen projekta je, da za temo nemotivirane mlade z inovativnimi metodami na  poučen in duhovit način, ozavestimo o posledicah sive ekomomije ter o pomembnosti aktivne vloge državljanov pri zmanjšanju le te. VEČ O PROJEKTU.header-image-50-odtenkov

O sivi ekonomiji se je ozaveščalo tudi v Beltincih

V mesecu maju so se na Osnovni šoli Beltenci, odvijale delavnice na temo sive ekonomije v okviru projekta »50 odtenkov sive ekonomije«.

Delavnice so potekale v dveh sklopih. Najprej se je razpravljajo o problematiki sive ekonomije v Sloveniji, njenih posledicah in njenih vzrokih za nastanek. Razpravljalo se je o tem, kako bi se obseg sive ekonomije v Sloveniji lahko zmanjšal in kakšne ukrepe vse Slovenija že izvaja proti sivi ekonomiji.

Beri dalje

Mladi na Koroškem podali svoje odtenke

Ravne na Koroškem – mladi so se 24. maja 2014 ponovno zbrali v prostorih mladinskega zavoda Kompleks na Ravnah na Koroškem, kjer so razpravljali o sivi ekonomiji.

Cilj delavnice je bil, mlade informirati o različnih pojavnih oblikah sive ekonomije in njenih negativnih posledicah na posameznika in družbo. S pomočjo kviza so dijaki preizkusili dosedanje znanje o navedeni problematiki in pridobili še dodatne relevantne informacije. Dijak oziroma dijakinja, ki je na vsa vprašanja kviza odgovoril pravilno, je dobil simbolično nagrado. Svoje mnenje lahko izrazite tudi vi - preko spletne ankete TUKAJ

Beri dalje

Boj proti sivi ekonomiji – večji prilivi v državno blagajno

Boj proti sivi ekonomiji je odgovornost vsakega posameznika in povečuje se zavedanje, da s toleriranjem slabšamo predvsem lasten položaj so prvi zaključki dosedanjega boja proti sivi ekonomiji, kamor sodijo tudi aktivnosti v okviru kampanje »Vklopi razum, zahtevaj račun!«

Izboljšano prostovoljno izpolnjevanje davčnih obveznosti

Od avgusta 2013 do marca 2014 je bilo prostovoljno plačanega 96 mio evrov več DDVkot v primerljivem obdobju preteklega leta, ugotavljajo pristojna ministrstva.

Beri dalje

Aktivno zbiranje mnenj o sivi ekonomiji na dveh Paradah učenja

 Na Zavodu Nefiks smo pričeli z izvajanjem aktivnosti projekta 50 odtenkov sive ekonomije. Prve kvize na temo sive ekonomije smo uspešno izvedli v petek, 16. maja 2014 na Paradi učenja v Postojni in v soboto, 17. maja 2014 na Paradi učenja v centru Ljubljane.

Na obeh dogodkih so nam mladi povedali svoj pogled in mnenja glede načinov zmanjšanja sive ekonomije. Svoje mnenje pa lahko napišete tudi vi in sicer s klikom na spletno anketo TUKAJ

* avtor prvih dveh fotografij od leve proti desni je Klemen Premrl

Pridruži se nam pri izvajanju aktivnosti na projektu "50 odtenkov sive ekonomije"

Zavod Nefiks te vabi, da se nam kot vrstniški informator pridružiš pri izvajanju aktivnosti na projektu »50 odtenkov sive ekonomije« in na koncu z nami odpotuj v GARDALAND!

Vse, ki bi želeli sodelovati pri izajanju aktivnosti prosimo, da izpolnite elektronski obrazec TUKAJ (klik) , še prej pa si preberite aktivnosti, ki se bodo v okviru projekta izvajale.

Prijave se zbirajo do nedelje, 11.5.2014!

Beri dalje