Nefiks
Sreda, 24 Oktober 2018
  • Domov

Na tih jesenski dan

Lokacija: pisarna Zavoda Nefiks. V ozadju vztrajno brni klima. Grafična oblikovalka Nives zavzeto tipka na računalnik. Fikus Rudi poskuša stegniti svoje listke proti oknu in ujeti zadnje žarke jesenskega sonca. 

Skupina razgretih računalnikov je sredi debate, vendar se zdi, da jih Nives sploh ne sliši.

Diego: pri Nefiksu sem že 5 let. Super je, moj CV je poln izkušenj; sodeloval sem pri vseh možnih projektih in z ljudmi iz Slovenije in drugod. Prostovoljci iz tujine, ki so učili jezikovne klube, so na meni ves čas spreminjal jezik in tipkovnico, tako da zdaj obvladam že vsaj 5 jezikov. Še potoval sem na različne dogodke, čeprav potnih stroškov mi pa niso plačali. 

Beri dalje

Ponovno v Ljubljani »Escape room: izkoriščanje delavcev«

Na željo vseh, ki lani niste prišli na vrsto, tudi letos odpiramo 12-dnevni Escape room Izkoriščanje delavcev.

Zato te vabimo, da ga od 16. do 27. oktobra obiščeš in na lastni koži preizkusiš, kako močne so pasti izkoriščevalskih delodajalcev in kako kruta je vsakdanjost delavcev, ki so jim na milost in nemilost prepuščeni.

Beri dalje

Zaključni stand up!

Čez točno 10 dni se nam v 10ki obeta zaključni stand-up projekta S smehom nad prekarno delo. Se vidimo! :)

Beri dalje

Irska

Pesem se piše že en dan prej
doma
med pakiranjem,
ko ugotoviš, da tvoj kovček za pet centimetrov
presega mere ročne prtljage.

Beri dalje

Za boljši jutri

Včeraj je bil mednarodni dan dostojnega dela - kaj pa lahko za boljši jutri storimo danes?
Eden izmed najpomembnejših korakov pri preprečevanju prekarnega dela je poznavanje svojih pravic, postopkov in inštitucij, na katere se lahko obrnemo, ko potrebujemo pomoč. Na tej strani delimo mnoge koristne informacije, kadar pa ste v dvomih, pa lahko vedno pokukate v Zakon o delovnih razmerjih.

Beri dalje

(Ne)tipični dijaški lajf

Zbujanje ob 5.30, vsakodnevna vožnja z vlakom, prepolni avtobusi, sedenje v učilnici, matematika, angleščina, filozofija, odštevanje minut, učenje, razmišljanje o vsem in hkrati o ničemer, premalo spanja,…
Če želim pisati o vsem kaj je skrito v življenju, moram najprej povedati nekaj več o sebi in o tem kako je biti dijak. V zadnjih štirih letih življenja se mi je marsikaj zgodilo. Spremenila sem okolje, ko sem s petnajstimi leti začela obiskovati srednjo šolo. Spoznala sem nove prijatelje, ki me spremljajo še danes. Odrastla sem, spremenila svoj način razmišljanja, začela razmišljati o faksu in vsem ostalim kar spada zraven. Seveda pa se je spremenil tudi način kako gledam na življenje in vsakodnevna rutina.

Beri dalje