fbpx Nefiks
Sreda, 28 Oktober 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

  • Domov

Art:tečaji vabijo na obisk

beležke1Šola Art:tečaji vabi na informativni dan 2012, ki bo v petek 10. 2. med 10. in 18. uro ter v soboto 11. 2. med 10. in 12. Na šoli so vam pripravili razstavo del njihovih tečajnikov in presenečenje. Odgovarjali bodo na vaša vprašanja povezana z vašim likovnim študijem ter vam svetovali, kako se pripraviti na zahtevni sprejemni izpit. Vsi, ki jih boste v času informativnih dnevov obiskali, prejmete darilni bon v vrednosti 20 EUR.

Beri dalje

Evropski voditelji so sprejeli izjavo o nezaposlenosti mladih

no-job-no-money-shutterstock 43748179Eurodesk poroča, da je 30. januarja Evropski svet sprejel štiristranski dokument, v katerem je med drugim poudarjena nujnost zmanjšanja brezposelnosti mladih. Dokument vključuje naslednjo zavezo: »V štirih mesecih po koncu šolanja, bi morali mladi dobiti kakovostno ponudbo zaposlitve, nadaljevanja šolanja, pripravništva ali prakse«. V dokumentu je tudi predvidena tudi preusmeritev EU sredstev za dosego tega cilja. 

Postanite zaposljivi z Nefiksom!

Ekonomske in družbene posledice brezposlenosti mladih v Evropi

hire me_300x276Objavljeni so prvi rezultati študije “Young People and NEETs in Europe”, ki jo je opravi Eurofund – the European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions. Namen študije je bil raziskati položaj mladih v Evropi, ki so stari med 15. in 24. letom, niso zaposleni in niso v procesu izobraževanja ali usposabljanja (NEET) ter raziskati ekonomske in družbene posledice brezposlenosti mladih. Raziskava poda, da osnovna statistika brezposlenosti ne izrisuje točne situacije mladih, saj so mnogi še vedno opredeljeni kot študentje in tako izven trga delovne sile.

Beri dalje

Priložnost za prakso

internshipAgencija Evropske unije za temeljne pravice dvakrat letno ponuja možnost plačane prakse: med 16. januarjem in 30. junijem in med 1. julijem in 31. decembrom. Namen prakse je omogočiti praktikantom pridobivanje delovnih izkušenj na področju upravljanja sodelovanj, ki se ukvarjajo s temeljnimi pravicami na evropski ravni. Na tan način prakikanti spoznajo delovanje agencije ter svoje znanje, ki so ga pridobili tekom študija, uporabijo v praksi.

Beri dalje

Gremo v EU?

edition74focusMinistrstvo za javno upravo je objavilo informacije o zaposlitvenih možnostih, študiju in pripravništvu v EU v letu 2012. Tudi letos bo v Bruslju potekal EU Studies Fair, in sicer 11. in 12. februarja. EU Studies Fair je dvodnevni izobraževalni sejem in družabni dogodek. V središču Bruslja se torej srečujejo perspektivni študentje, univerze in druge akademske ustanove, ki ponujajo podiplomske študije evropskih in mednarodnih odnosov, poslovnih ved in prava. Za obiskovalce je vstop brezplačen. 

Beri dalje

11. TRIMOVE RAZISKOVALNE NAGRADE

trn 2012_banner_kvadrat_sloTrimo je objavil razpis za najboljša diplomska, specialistična, magistrska dela in doktroske disertacije v Avstriji, Bosni in Hercegovini, na Češkem, v Črni gori, na Hrvaškem, v Italiji, na Madžarskem, v Nemčiji, na Poljskem, v Sloveniji, na Slovaškem, v Srbiji, Španiji, Turčiji in Veliki Britaniji. Razpis je namenjen spodbujanju raziskovalnega dela dodiplomskih in podiplomskih študentov na vseh področjih, ki so razvojno pomembna in zanimiva za podjetje Trimo.

Beri dalje